Tko je fizioterapeut?

Fizioterapija je zdravstvena profesija koja osigurava i pruža usluge ljudima s ciljem razvoja, održavanja i obnavljanja maksimalne pokretljivosti uz usavršavanje kvalitete kretanja te funkcionalnih mogućnosti tijekom cijelog ljudskog vijeka.

Fizioterapeut je zdravstveni stručnjak koji upravlja procesom fizioterapije. Radi s osobama svih dobi kako bi održao i poticao zdravlje i kako bi podržao restituciju funkcije i samostalnost kada pojedinci imaju probleme izazvane bilo kojim poremećajem koji se odražava na sustav za pokretanje i/ili onesposobljenost koja je proizvod tih poremećaja.

Više o fizioterapiji i fizioterapeutima možete saznati u kratkom videu.


Što je HZF?

Hrvatski zbor fizioterapeuta je nacionalna, stručna organizacija fizioterapeuta u Hrvatskoj koja promovira fizioterapiju kao struku, organizira edukacije, projekte i kongrese.

Hrvatski zbor fizioterapeuta predstavlja pravi izbor za sve fizioterapeute kojima je fizioterapija poziv, a ne samo zanimanje. Naši članovi fizioterapiju doživljavaju kao dinamičan proces u kojem se čovjeku pristupa kao osobi (a ne samo dijagnozi) u zajedničkom nalaženju rješenja za probleme pokretljivosti.

Od članova se zahtijeva puni doprinos u svim aktivnostima, ali i inicijativa te aktivna participacija u timu, jer HZF predstavlja tim. Razmjena iskustava, istraživanja, objavljivanje i prezentacija radova, podrška dopisnim članovima, rad kroz radne skupine, klubove ili društva te sudjelovanje u različitim projektima samo su neke od redovitih aktivnosti članova HZF-a.

Više o povijesti HZF-a možete pročitati ovdje.

Predsjednica HZF-a Snježana Benko